Ohita siirtyminen
Asetukset on nyt tallennettu.
Voit päivittää yhteydenottoasetuksesi milloin tahansa Oma Dyson -sivun [Keep in touch] -kohdassa. Jos sinulla on Oma Dyson -tili, voit kirjautua sisään alta ja hallita kaikkia yhteydenottotapoja (kuten puhelin, tekstiviesti ja posti).
Sketch of Dyson products and recycling logo

WEEE – Waste Electrical and Electronic Equipment

Dyson cylinder vacuum cleaner

Vastuumme ympäristöstä

Kun suunnittelemme, valmistamme ja jakelemme laitteitamme, meillä on velvollisuus auttaa ympäristömme suojelussa.

Mutta vastuumme ulottuu myös paljon pidemmälle, nimittäin myös siihen, kun nämä laitteet saavuttavat käyttöikänsä lopun. Siksi kannatamme Euroopan unionin sähkö- ja elektroniikkalaiteromudirektiiviä (WEEE), jolla varmistetaan, että sähkö- ja elektroniikkalaitteet hävitetään ympäristöystävällisellä tavalla.

Mikä on sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskeva WEEE-direktiivi?

WEEE-direktiivi (Waste Electrical and Electronic Equipment) on Euroopan unionin aloite, jossa osoitetaan kaikentyyppisen sähkö- ja elektroniikkaromun turvallinen ja vastuullinen keräys, kierrätys ja hyödyntäminen. Se kattaa kaikki laitteet, joissa on pistoke tai akku.

Mitä WEEE-direktiivi tarkoittaa?

WEEE-direktiivi on EU:n säädös, joka asettaa velvoitteita kaikille EU:n jäsenmaille sähkö- ja elektroniikkatuotteiden ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Se edellyttää sähkö- ja elektroniikkalaiteromun runsasta keräämistä (myös erilliskeräystä) käsittelyä, hyödyntämistä ja ympäristöä säästävää loppukäsittelyä varten, jotta kaatopaikalle menevän sähkö- ja elektroniikkalaiteromun määrä vähenee merkittävästi.

Miten WEEE-direktiivi toimii?

Kaikki valmistajat, kuten Dyson, ovat vastuussa käytöstä poistettujen sähkötuotteiden hävittämisestä ympäristöystävällisellä tavalla.

Miksi näin tapahtuu?

Elämämme aikana jokainen meistä heittää pois keskimäärin 3,3 tonnia sähkölaitteita. Ympäristömme suojelemiseksi meidän on etsittävä tapoja elää kestävämmällä tavalla.

Mitä Dyson tekee tämän eteen?

Tiedämme, että ympäristönhoito on elintärkeää Dysonin pitkän aikavälin kestävälle kasvulle, sillä sen avulla suojelemme työntekijöitämme, toimitusketjuissamme työskenteleviä ihmisiä ja paikkakuntia, joilla toimimme. Dysonin käytäntönä on harjoittaa kaikkea liiketoimintaamme laillisella, eettisellä ja vastuullisella tavalla.

Sähkö- ja elektroniikkalaitteet ovat nyt nopeimmin kasvava jätevirta EU:ssa ja kaikkialla maailmassa. Ei-toivotun sähkö- tai elektroniikkalaitteiden kierrätys ja uudelleenkäyttö voi auttaa pelastamaan planeetan, vauhdittamaan taloutta ja parantamaan elämää. Sen lisäksi sähkö- ja elektroniikkalaitteet voivat sisältää materiaaleja, osia ja aineita, jotka voivat olla vaarallisia ympäristölle ja haitallisia ihmisten terveydelle, jos niitä ei hävitetä oikein.

Oletko ostamassa uutta Dyson-teknologiaa? Auta meitä vähentämään ei-toivotun sähkölaiteromun polttamista tai lähettämistä kaatopaikoille.

Tuo vanha laitteesi lähimpään kierrätyspisteeseen sinulle sopivana ajankohtana. Löytääksesi lähimmän keräyskeskuksen voit ottaa yhteyttä suoraan paikallisiin/kunnallisiin viranomaisiin.

Vaihtoehtoisesti voit tuoda vanhan laitteesi Dyson Demo -myymälään 28 päivän kuluessa uuden Dyson-laitteen ostamisesta, näyttää meille kuitin tai tilausvahvistussähköpostiviestin, jolloin vanha laitteesi voidaan kierrättää ilmaiseksi. Palautettavan laitteen on oltava samantyyppinen tai sen on täytynyt suorittaa sama toiminto kuin ostettavan uuden tuotteen. 

Vanhoja akkuja?

Tuo vanhat akkusi lähimpään kierrätyspisteeseen sinulle sopivana ajankohtana. Löytääksesi lähimmän keräyskeskuksen voit ottaa yhteyttä suoraan paikallisiin/kunnallisiin viranomaisiin.

Tai jos haluat, voit jättää vanhan akun Dyson Demo -myymälään.

Myymälässämme keräämme minkä tahansa tyyppisiä sinetöityjä akkuja, joita tavallinen ihminen voi kuljettaa vaikeuksitta, mukaan lukien AA-, AAA-, 9v-paristot ja ladattavat paristot ja akut johdottomista pölynimureista ja muista sähkö- tai elektroniikkalaitteista. Emme kuitenkaan voi vastaanottaa moottoripyörän tai teollisuuslaitteiden akkuja.

Jos akku ei ole täysin sinetöity tai se on vaurioitunut, emme ehkä pysty vastaanottamaan sitä terveys- ja turvallisuusriskien vuoksi. Tällöin ohjaamme sinut lähimpään kierrätyspisteeseen, jossa voit hävittää sen turvallisesti

Crossed-out wheelie bin symbol

Mitä voin kierrättää? 

Otamme vastaan ostamaasi tuotetta vastaavan laitteen. Esimerkiksi ostaessasi uuden pölynimurin voimme ottaa vastaan vanhan Dyson-pölynimurisi hävittääksemme sen vastuullisella tavalla. Vastaavasti ostaessasi uuden Dyson Supersonic- tai Dyson Purifier -laitteen voimme halutessasi kierrättää vanhat laitteesi.

Löydät tämän symbolin kaikista sähkölaitteistasi [LISÄÄ yliviivattu roskasäiliösymboli]. Se on muistutus vanhojen sähkölaitteiden kierrättämisestä sen sijaan, että ne hävitettäisiin roskiin. 

 

Sähkölaiteromun vähentäminen 

Osana sitoumustamme vähentää ei-toivotun sähkölaiteromun polttamista tai lähettämistä kaatopaikoille kierrätämme vanhat sähkölaitteesi maksutta, kun ostat uuden Dyson-laitteen. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromua (WEEE) säännellään EU:ssa. Lue lisää täältä