Ohita siirtyminen
Asetukset on nyt tallennettu.
Voit päivittää yhteydenottoasetuksesi milloin tahansa Oma Dyson -sivun [Keep in touch] -kohdassa. Jos sinulla on Oma Dyson -tili, voit kirjautua sisään alta ja hallita kaikkia yhteydenottotapoja (kuten puhelin, tekstiviesti ja posti).
Curled hair tresses hanging in the science laboratory
Curled hair tresses hanging in the science laboratory

Video Transcript

Open video transcript

Tiede hiusten takana

Todellisten hiusongelmien ratkaiseminen innovatiivisella suunnittelulla.

Hiusten elinkaari


  • Hiusten elinikä vuosina


  • Jopa 100 hiusta irtoaa joka päivä


  • Ihmisen päässä voi olla jopa 150 000 hiusta

Female model with type 4 hair looking infront

Tiedettä, ei arvailua

Me Dysonilla haluamme tietää kaiken mahdollisen hiuksista. Intohimomme on hiusten takana oleva tiede ja hyödynnämme sitä teknologiamme suunnitteluun. Ei arvailua, ei temppuja, vain testattua ja hyväksi havaittua tiedettä.

Tyyppi 1 A, B, C

Suorat ja laineikkaat hiukset. Suoremmilla hiuksilla on pyöreä poikkipinta-ala. Tämä hiustyyppi voi vaatia säännöllisempää pesua kuin muut hiustyypit, jotta vältetään öljyjen kertyminen.

Tyyppi 2 A, B, C

Laineikkaat ja kiharat hiukset. Tyypin 2 hiuksia kuvataan usein aaltoileviksi S-muodoiksi, joilla on pyöreä poikkileikkaus, mutta ne ovat litteämpiä kuin tyypin 1 hiukset. Tämä hiustyyppi vaatii myös säännöllistä pesua, koska öljy etenee helpommin hiussäiettä pitkin.

Tyyppi 3 A, B, C

Kiharat hiukset tiukemmilla kiharoilla. Kiharat hiukset voivat kärsiä kuivuudesta, joka johtuu talin puutteesta hiusakselilla. On tärkeää olla käyttämättä liiallista lämpöä muotoilun aikana, minkä lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää mahdollisimman paljon luonnollista öljyä. 

Tyyppi 4 A, B, C

Kiharat ja kähärät hiukset. Tyypin 4 hiukset ovat litteämmät ja soikeamman muotoiset tiiviin kähärän muodostamiseksi. Ne voivat takkuuntua helpommin ja olla hauraita altistuessaan liialliselle kuumuudelle. Tyypin 4 hiuksen voidaan myös pestä harvemmin.

Line drawing of type 1 hair
Close up of hair strands growing from the scalp barrier

Hiusten tiheys vs. hiusten paksuus

Hiusten paksuus koostuu kahdesta tekijästä – tiheydestä ja säikeiden leveydestä. Tiheys tarkoittaa säikeiden määrää, kun taas leveys tarkoittaa säikeiden paksuutta.

 

Jos et ole varma, mikä hiussäikeidesi leveys on, ota suortuva ja hiero sitä kahden sormen välissä. Jos se tuntuu puuvillalta, hiuksesi ovat karkeat. Jos tuskin tunnet sitä, hiuksesi ovat hennot.

A close animation of the scalp barrier

Mikä on terve päänahka?

Three models using the Dyson hair care range to dry or style their hair

Dyson-ratkaisu

Me Dysonilla pyrimme luomaan laitteita, jotka välttävät liiallista lämpöä. Suunnittelemalla tarkasti hiustyypillesi sopivaa teknologiaa voimme luoda upeita tyylejä välttäen samalla vaurioita.

Model with type 1 hair brushing his wet hair with the Dyson Paddle brush while drying with the Dyson Supersonic hair dryer

Auttavat välttämään mekaaniset vauriot

Hankaavien, fyysisten työkalujen käyttö hiuksissa voi karhentaa hiussuomuja ja aiheuttaa kitkaa säikeissä. Dyson on investoinut 100 miljoonaa puntaa maailmanlaajuisiin hiuslaboratorioihin luodakseen laitteita, jotka on suunniteltu erityisesti estämään hiusten katkeilua.

  • 1 Tilastot Dysonin maailmanlaajuisesta hiustutkimuksesta 29. marraskuuta 2021 - 21. joulukuuta 2021. 23 000 vastaajaa 23 markkina-alueelta (Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia, Irlanti, Ranska, Italia, Espanja, Saksa, Sveitsi, Itävalta, Ruotsi, Venäjä, Turkki, Australia, Manner-Kiina, Hongkongin erityishallintoalue, Taiwanin alue, Japani, Etelä-Korea, Singapore, Malesia, Thaimaa ja Vietnam).
Osta suoraan meiltä, tuotteen tekijöiltä