Ohita siirtyminen
Asetukset on nyt tallennettu.
Voit päivittää yhteydenottoasetuksesi milloin tahansa Oma Dyson -sivun [Keep in touch] -kohdassa. Jos sinulla on Oma Dyson -tili, voit kirjautua sisään alta ja hallita kaikkia yhteydenottotapoja (kuten puhelin, tekstiviesti ja posti).
Dyson purifier in house when cooking

Huono sisäilma – vaiettu terveysongelma

Mitä hiukkasia ja kaasuja kotoa voi löytyä ja mitä voit tehdä sisäilman parantamiseksi? Valaisemme seuraavaksi hieman huonoon sisäilmaan liittyviä ongelmia sekä sitä, kuinka kotiemme huono ilmanlaatu ja heikko terveys ovat selvästi yhteydessä toisiinsa.

 • Sisäilma – 2–5 kertaa suurempi ilman epäpuhtauksien osuus

  Vuosi 2020 toi tullessaan paljon muutoksia elintapoihimme ja jokapäiväisen elämämme viettämiseen. Monet meistä työskentelevät kotoa käsin ja viettävät siten entistä enemmän aikaa kotona. Lisäksi elämme pohjoismaisessa ilmastossa, ja kylmät talvet pakottavat meidät viettämään paljon aikaa sisätiloissa kylmyyden välttämiseksi. Tämä asettaa paljon vaatimuksia sisäilmalle ja ilmanlaadulle.

  Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) tekemän tutkimuksen mukaan sisäilma voi sisältää 2–5 kertaa suuremman ilman epäpuhtauksien osuuden kuin ulkona hengittämämme ilma. Lisäksi kotoa löytyvillä ilman epäpuhtauksilla on taipumus lisääntyä sitä mukaa, mitä enemmän vietämme aikaa kotona. Me Dysonilla analysoimme rekisteröidyistä ilmanpuhdistimista saamiamme tietoja 11 eri kaupungissa neljällä eri mantereella ja huomasimme, että haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) sekä typpioksidien (NO2) tasot olivat lisääntyneet pandemiasta johtuneen eristyksen seurauksena, kun ihmiset joutuivat jäämään koteihinsa useassa maassa.

  Haluamme tuoda esiin huonon sisäilman aikaansaaman ongelman ja selventää epäpuhtauksien lähteitä. Lisäksi haluamme kertoa, kuinka voit vähentää ilman epäpuhtauksia kodissasi.

  Valitse malli

  Beat the Heat

  Dyson Pure Cool Me™ -henkilökohtainen puhdistava tuuletin

  2 in 1: Ilmanpuhdistin ja henkilökohtainen tuuletin.

  Tunnistaa automaattisesti ja sieppaa allergeenit, epäpuhtaudet ja kaasut. Näyttää ilmanlaadun reaaliajassa.

  Kohdistettu viilennys ja ilmanpuhdistus.

  Väri:  Musta / Nikkeli
  Options

  Sisältää 1 lisäosaa ja tarviketta

  Näytä kaikki Piilota Saat lisätietoja napsauttamalla
  Kaukosäädin

  Muotoiltu kaarevaksi ja magnetisoitu kätevään säilyttämiseen laitteessa.

  Tällä hetkellä loppunut varastosta
  349 €
  Lisätietoja
  Beat the Heat

  Dyson Pure Cool Me™ -henkilökohtainen puhdistava tuuletin

  2 in 1: ilmanpuhdistin ja henkilökohtainen tuuletin.

  Tunnistaa automaattisesti ja sieppaa allergeenit, epäpuhtaudet ja kaasut.

  Kohdistettu viilennys ja ilmanpuhdistus.

  Väri:  Valkoinen / Hopea
  Options

  Sisältää 1 lisäosaa ja tarviketta

  Näytä kaikki Piilota Saat lisätietoja napsauttamalla
  Kaukosäädin

  Muotoiltu kaarevaksi ja magnetisoitu kätevään säilyttämiseen laitteessa.

  349 €
  Lisätietoja

  Miksi huono sisäilma voi olla terveydelle haitallista

  Olet luultavasti tietoinen siitä, että saastuneella ulkoilmalla on negatiivisia terveysvaikutuksia. Mutta tiesitkö, että sama koskee myös sisäilmaa? Sisäänpäin hengittäessä kehoon kulkeutuu hiukkasia ja ne voivat vaikuttaa hengityselimiin ja myös muihin kehon elimiin. Huono sisäilma voi aiheuttaa negatiivisia terveysvaikutuksia erityisesti herkille ihmisryhmille, kuten lapsille, vanhuksille, astmaatikoille sekä sydän- ja verisuonitaudeista kärsiville.

  Vietämme noin 90 % ajasta sisätiloissa ja täällä Pohjoismaissa talvisaikaan mahdollisesti jopa enemmän. Aikaisempi tutkimus on osoittanut, että haitallisia ilman epäpuhtauksia voi esiintyä suurempina pitoisuuksina sisätiloissa kuin ulkona ja että keskimääräisesti vilkkaan kaupunkikadun ilma voi olla puhtaampaa kuin kotona hengittämämme. Tästä syystä ei pitäisi olla yllätys, että sisäilma voi myös aiheuttaa negatiivisia terveysvaikutuksia.

  Lue lisää

  Dysonin ilmanpuhdistin

  8 hiukkasta ja kaasua, jotka myötävaikuttavat huonon sisäilman syntymiseen

  Sisäilman epäpuhtaudet tulevat useista eri lähteistä ja suoritettavista aktiviteeteista. Pääasiassa kyse on kahdesta eri epäpuhtauksien kategoriasta, joita ovat hiukkaset sekä haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) ja kaasut. Ruoanlaitto, siivous, maalaaminen ja remontointi ovat esimerkkejä tilanteista, joissa sisäilman epäpuhtauksien tasot nousevat.

  Mitä siis ovat nämä vaaralliset hiukkaset ja kaasut, joille altistumme sisätiloissa? Tässä on kahdeksan yleistä syytä kodin huonoon sisäilmaan.

  1. Erittäin hienot hiukkaset ja virukset.
  2. Teollisuuden päästöt.
  3. Bakteerit ja homeet.
  4. Kasvien, kukkien ja turkiseläinten siitepöly ja allergeenit.
  5. Kokolattiamatoista, matoista ja lattiapäällysteistä vapautuva formaldehydi.
  6. Kotitaloudessa syntyvät höyryt ja ruoanlaiton aikaansaamat hajut.
  7. Puhdistusaineista ja tuoksukynttilöistä vapautuvat bentseeni ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC).
  8. Kaasu-uuneista ja autojen pakokaasuista vapautuva typpidioksidi.
  Dyson purifying fan

  Mitä voit tehdä parantaaksesi kotisi sisäilman laatua?

  Kun vietät paljon aikaa sisätiloissa, kuten kylminä talvikuukausina, kodin ilmanlaadun seuraaminen on erityisen tärkeää. Jotta ilman epäpuhtauksien tasot pysyvät kurissa, vaaditaan useita toimenpiteitä.

  ✓ Poista syy, joka aiheuttaa ilman saastumisen. Ilmanlaadun kannalta on esimerkiksi parempi käyttää sähköliettä kuin kaasuliettä.

  ✓ Älä käytä liikaa puhdistusaineita. Käytä puhdistusaineita varovasti kotisi siivoukseen.

  ✓ Älä käytä liikaa steariinikynttilöitä, tuoksukynttilöitä ja suitsukkeita, äläkä tupakoi sisätiloissa!

  ✓ Käytä ruoanlaiton aikana keittiön liesituuletinta. Tämä on erittäin tärkeää vaarallisten höyryjen hengittämisen välttämiseksi.

  ✓ Avaa ikkuna, jos tiedät aiheuttavasi toimillasi epäpuhtauksia sisäilmaan.

  ✓ Käytä ilmanpuhdistinta. Jos asut esimerkiksi lähellä vilkkaasti liikennöityä tietä, pelkkä ikkunan avaaminen ei yleensä riitä sisätilojen tuulettamiseksi. Sijoita ilmanpuhdistimeen sisäilman laadun parantamiseksi automaattisesti, ympäri vuorokauden.

  Mihin ilmanpuhdistinta tarvitaan?

  Yksi tapa vaikuttaa sisäilman parantamiseen on hankkia ilmanpuhdistin. Ilmanpuhdistin puhdistaa automaattisesti kotisi hengitysilman, minkä lisäksi se voi myös auttaa sinua seuraamaan sisäilman epäpuhtauksien tasoja. Ilmanpuhdistimet, kuten Dysonin Pure Hot+Cool ja Pure Humidify+Cool, mittaavat reaaliajassa näitä tasoja, joita voit seurata helposti Dyson Link -sovelluksessa. 2-in-1 ilmanpuhdistin ja tuuletin saa ilman kiertämään tehokkaammin ja puhdistumaan koko huoneessa.

  Miten ilmanpuhdistin toimii?

  Ilmanpuhdistimissamme on tiivistetty 360˚ suodatusjärjestelmä, joka vangitsee kotisi haitalliset hiukkaset ja kaasut, estäen samalla niiden vuotamisen uudelleen huoneeseen. Järjestelmä yhdistää kaksi suodatinta: aktiivihiilisuodattimen ja HEPA-suodattimen. Aktiivihiilisuodatin poistaa sisäilmasta kaasut ja pahat hajut, kun taas HEPA-suodatin sieppaa jopa 99,95 % huoneilmassa esiintyvistä erittäin pienistä hiukkasista.